MENU
21 fitters-wagens van Evides waterbedrijf

Inmiddels zijn ze alle 21 fitters-wagens van Evides waterbedrijf onderweg in Zuidwest Nederland. Een uitgebreid project waar we zeer trots op zijn, want hier heeft het complete van De Zaag team echt een hele mooie prestatie geleverd. Onze dank gaat ook uit naar René van Leeuwen en zijn team bij Evides, met een positieve instelling en goede communicatie wederom een uitstekende samenwerking, zoals we dat al jaren ervaren!

Genoeg veren, nu de feiten van het project. We beginnen met een beknopte opsomming van de aanwezige componenten:

 • Kastsystemen
 • Isolatie
 • Ventilatie
 • Veiligheid
 • Elektrische installatie
 • Signalering
 • Omroepinstallatie
 • Standkachel
 • Bestuurderssupport
 • Luifel
 • Gewichtscontrole
 • Ladingzekeringen

Een flinke lijst en teveel om allemaal uiteen te zetten, we benoemen hier de bijzondere punten. Neem bijvoorbeeld de signalering, de Weltronic flitserbalk is voorzien van een speaker voor de omroepinstallatie. Via het bedieningspaneel in de cabine te controleren door de bestuurder. Voor diezelfde bestuurder is een mobiel kantoor gecreëerd door het plaatsen van o.a. extra verlichting, een maatwerk kast tussen de stoelen en een RAM laptopsteun. Ter ondersteuning bij het parkeren is er in de buitenspiegel een zij-zicht camera gemonteerd. In de cabine zit verder ook bediening voor de omvormer en Eberspacher standkachel. De omvormer is een Victron Phoenix smart 12v-3000Wi, gecombineerd met Victron Lithium 160Ah accu. De set is ingebouwd in het maatwerk kunststof tussenschot. Het tussenschot loopt door in kast, ook deze is gemaakt van kunststof om het gewicht van de inrichting zoveel mogelijk te beperken. Om het totale gewicht van de wagen altijd te kunnen controleren is er een Load Monitor* ingebouwd. Om gewicht te besparen en toch een zeer krachtige kast te hebben is gekozen voor aluminium kastsystemen van ALUCA voor de linker en rechterwand van de laadruimte. De rechtermodule uitgerust met een uitschuifbare werkbank met Heuer bankschroef, zo kan de monteur op de correcte hoogte werken. Hiervoor moet deze wel naar buiten, waar zon en regen natuurlijke spelbrekers kunnen zijn, speciaal daarvoor is de nieuwe vDZ Weather-Guard** ontwikkeld. Dit lichtgewicht luifel beschermt buiten tegen de elementen, maar neemt binnen bijna geen ruimte in beslag. Deze kan snel en veilig worden weggeborgen achter de deur/dak sponning. Veiligheid is uiteraard van groot belang, naast de 4-delige veiligheidskit zijn er ook voldoende zekeringspunten om lading mee vast te zetten in de laadruimte. Aan de linkerwand is op de Aluca kastmodule een gasfleskast met dubbele uitloop gemonteerd, zo wordt de verspreiding van ongewenste gassen tegengegaan, mocht er toch wat vrijkomen dan is de laadruimte voorzien van zowel vloer- als dakventilatie om zo de luchtkwaliteit goed te houden. Doorlopende over de linkerwand is een maatwerk kast gemaakt welke gedraaid is naar de opening van de linker schuifdeur, hierin is ruimte voor het bergen van het grondwerkmateriaal.

We wensen alle bestuurders veilige kilometers en veel werkplezier met de nieuwe Crafters.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw wagenpark, neem contact op via 0186-577599 of verkoop@vandezaag.nl

* Load Monitor is een systeem dat zorgt dat zowel de bestuurder snel en simpel kan controleren of de auto overbeladen is. Meer info op onze website en via de sales afdeling ttD.

** Ontdek meer over de vDZ Weather-Guard: De vDZ Weather-Guard 4 seizoenen beschermt | van De Zaag

« Terug naar overzicht