MENU
Loadmonitor


Veilig onderweg, weet wat uw lading weegt

Sinds kort zijn we dealer geworden van LOADMONITOR.

Speciaal voor voertuigen met een conventionele vering (blad- en/of schroefveren) is Loadmonitor ontwikkeld. Loadmonitor wordt als gekalibreerd systeem in uw voertuig gemonteerd.

Door de deuren te openen, start het systeem automatisch op en geeft het direct via een digitaal display aan hoever u nog van het maximumgewicht af zit.

Bij overschrijding van het maximaal toegestane gewicht krijgt de berijder een waarschuwings- signaal dat maant tot actie. Indien Loadmonitor gekoppeld is aan een fleet telematica syteem, verkrijgt u als wagenparkbeheerder real time inzicht in de actuele belading van uw wagenpark.

Wat betekent dit voor u?

Doordat u met  inzicht heeft in uw laadgewicht, kunt u overbelading voorkomen. Vaak is overbelading onbewust en zeker niet nodig, maar omdat het inzicht ontbreekt laden we het voertuig gewoon vol – er is immers nog ruimte – en beseffen we de gevolgen niet. Te zwaar beladen op weg is gevaarlijk én bovendien strafbaar. Maar misschien zou u wel meer mee kunnen nemen dan u meent en dat is een gemiste kans.

 • Aangezien het totaalgewicht is gemaximaliseerd heeft u met deze tool de mogelijkheid om te sturen op ladingoptimalisatie en dat voordeel ziet u terug in een verlaging van de operationele kosten van uw wagenpark (lagere onderhoudskosten en een afname van het brandstofverbruik).
 • Afgezien van deze boetes is geconstateerde overbelading een argument voor verzekeraars bij schadeclaims, dit houdt in dat ook gevolgschade (zoals bijvoorbeeld letsel aan derden) wellicht niet wordt uitgekeerd en u zelf aansprakelijk bent.
 • Overbelading wordt gezien als economisch delict met bijbehorende hoge boetes.

De onderscheidende voordelen van Loadmonitor in het kort

 • Systeem is eenvoudig over te bouwen in een volgend voertuig.
 • Loadmonitor is niet voertuigafhankelijk zolang er geen (hulp-)luchtveersystemen zijn toegepast.
 • Monteren van het systeem zonder bewerkingen aan het voertuig (geen boor/schroefgaten etc.)
 • Calibratie geschied door vrij verkrijgbare android App.
 • Laadindicatie tijdens laden dmv display in laadruimte.
 • Visuele en akoestisch alarm tijdens overbelading aan belader.
 • Real-time beladinginformatie voor wagenparkbeheerder bij koppeling aan uw telematics systeem (optie).
 • Door eenvoud is de montagetijd van het gehele systeem gemiddeld 120 minuten.

Betaalbaar weegsysteem oplossing!

Als specialist in bedrijfswageninrichtingen, voertuigelektronica en beletteringen is van De Zaag BV altijd op zoek naar producten en systemen die voor onze relaties toepasbaar zijn om de veiligheid en het comfort onderweg te verhogen. Daartoe selecteren én ontwikkelen we de beste tools. Loadmonitor helpt u vooruit. Door de optionele Bluetoothkoppeling
kan uw wagenparkbeheerder, via WEBFLEET Solutions, zelfs realtime inzicht krijgen in de laadgewoontes van uw wagenpark. Hierdoor houdt u echt controle over uw wagenpark.

« Terug naar overzicht