MENU
Werkmaterieelbeveiliging

Diefstal van werkmaterieel leidt niet alleen tot directe financiële schade, maar brengt ook andere problemen met zich mee.
Zo is vervanging van gestolen werkmaterieel vaak op zeer korte termijn niet mogelijk. Daardoor loopt de voortgang van de werkzaamheden ernstige vertraging op.
Werkmaterieel wordt veelal gebruikt op afgelegen locaties. Daar is geen toezicht waardoor eventuele diefstalsignalering pas na langere tijd opvolging kan krijgen van de politie.

Grondverzet- en landbouwmaterieel wordt steeds vaker gestolen omdat een beveiligingssysteem zoals een startonderbreker of een alarmsysteem ontbreekt. Ook het feit dat op al deze machines veelal dezelfde (contact)sloten en sleutels worden gebruikt werkt niet echt preventief.

Een W1 of een W2-systeem biedt een goede bescherming tegen diefstal.
Toch kan niet altijd voorkomen worden dat een machine tóch wordt ontvreemd.
In dit geval is de combinatie van een W1- of W2-systeem met een voertuigvolgsysteem de ideale oplossing.
Een voertuigvolgsysteem wordt tegelijkertijd met een W1- of W2- systeem in de desbetreffende machine ingebouwd. Dat wordt dan een W3- systeem.
Een voertuigvolgsysteem geeft  door waar het werkmaterieel zich bevindt.
Via internet is dan de juiste locatie van het gestolen werkmaterieel te bepalen.
Dit is natuurlijk niet alleen in geval van diefstal een uitkomst, ook in het dagelijkse werk kunt u deze informatie goed gebruiken.
Via internet is direct contact te zoeken met de machine. Hierdoor kunt u diverse rapportages eenvoudig terugzien. Te denken is hierbij aan het bijhouden van draaiuren, bepalen of de machine onderhoud nodig heeft, overschrijding maximum snelheid en nog veel meer.

« Terug naar overzicht