MENU
Integratie Loadmonitor met Webfleet Solutions

Loadmonitor maakt nu gebruik van Plug-in van Webfleet Solutions

Loadmonitor is de bewezen oplossing tegen overbelading van bestelwagens en is vandaag de dag het meest betrouwbare, multifunctionele aslast weegsysteem in de markt. Het blinkt uit qua gebruiksgemak – van het eenvoudig aflezen van het gewicht in het voertuig tot en met de mogelijkheid van volledig automatische rapportage van gewichten met laad- en loslocatie voor de wagenparkbeheerder – én het is bovendien eenvoudig te monteren op elk voertuigtype van bestelwagen tot bakwagen zonder luchtvering.

 

Door gebruik te maken van de Plug-in is het nu mogelijk om de lading gewichten in Webfleet inzichtelijk te maken. Op deze manier kan een fleetowner heel eenvoudig zien of één van haar voertuigen is overbeladen of niet. Via de Plug-in kan je met één muisklik naar het dashboard van loadmonitor. Bij het openen en sluiten van de deuren wordt er nieuwe data verzonden naar het dashboard én de Plug-in van Webfleet Solutions zodat u altijd inzicht heeft in het laadvermogen van uw voertuigen.

Waarom Loadmonitor?

Veiligheid en gevolgen:

 • Rijden met overbelading is onveilig voor u alsmede voor uw medeweggebruiker.
 • Aangezien het totaalgewicht is gemaximaliseerd heeft u met deze tool de mogelijkheid om te sturen op ladingoptimalisatie en dat voordeel ziet u terug in een verlaging van de operationele kosten van uw wagenpark (lagere onderhoudskosten en een afname van het brandstofverbruik).
 • Voorraden in uw bestelauto kan worden geminimaliseerd.
  Afgezien van een boete is geconstateerde overbelading een argument voor verzekeraars bij schadeclaims, dit houdt in dat ook gevolgschade (zoals bijvoorbeeld letsel aan derden) wellicht niet wordt uitgekeerd en u zelf aansprakelijk bent.
 • Rijden met overbelading bij transport voor derden kan worden gezien als economisch delict met bijbehorende hoge boete.

Loadmonitor voordelen:

 • Loadmonitor is te koppelen aan Webfleet Solutions, waardoor u als wagenparkbeheerder real time inzicht verkrijgt in de belading van uw wagenpark in uw telematica dashboard.
 • Loadmonitor kan worden uitgebreid met een LOADMONITOR-GPRS module waardoor u als wagenparkbeheerder real time inzicht verkrijgt in de belading van uw wagenpark via een op maat gemaakt dashboard.
 • Loadmonitor is eenvoudig over te bouwen in elk volgend type voertuig zolang deze niet van (hulp)luchtvering is voorzien.
 • Loadmonitor is een volledig elektronisch aslast weegsysteem zonder mechanische delen en mede daardoor niet voertuigafhankelijk zolang er geen (hulp)luchtvering wordt toegepast, mechanische slijtage is hiermee uitgesloten wat betrouwbaarheid en duurzaamheid ten goede komt.
 • Loadmonitor wordt gemonteerd zonder enig boor- en of schroefgat in uw voertuig.
 • Loadmonitor meet met een nauwkeurigheid van +/- 2% GVWR op regulier wegdek.
 • Loadmonitor is verkrijgbaar tegen een relatief lage investering en is een van de voordeligste 4-punts weegsysteem in de markt.

Wilt u meer weten over Loadmonitor en/of Webfleet Solutions? Klik dan hier en wij nemen contact met u op.

« Terug naar overzicht