MENU
Hydraroll Rollerbed

Het Hydraroll quick fit systeem is een uitneembaar systeem dat het laden en lossen van bestelauto’s zeer eenvoudig maakt.
Met name het laden en doorschuiven van pallets gaat simpel en snel.
Een groot voordeel is ook dat het doorschuiven van pallets eindelijk zonder schade aan pallet of bestelwagen mogelijk is!
Het systeem bestaat uit een ‘masterframe’ en een extra verlengstuk.
De rollenbanen staan aan beide kanten op de maat van een Europallet, 1200 mm breed en 800 mm lang met een extra korte rolafstand voor goede ondersteuning van de pallet.

Het masterframe is het gedeelte met de bediening dat achter in de bus geplaatst wordt. Het frame heeft een ingebouwde compressor die werkt op 12 volt (sigarettenaansteker). Aan de achterzijde zit de bedieningsknop om de rollenbanen omhoog en omlaag te bewegen.

Het systeem is van een manometer voorzien die de luchtdruk weergeeft. Voor de veiligheid zitten er twee palletstops aan de achterzijde zodat de pallets niet uit de bus kunnen rollen.
Het masterframe wordt aan de verlenging gekoppeld om het systeem op de gewenste lengte te krijgen. Het aantal te vervoeren pallets en de binnenmaat van de bestelwagen bepalen de optimale lengte.

De hoogte van het systeem is slechts 55 mm.
Er is keuze tussen een masterframe van 2.190 mm of 2.690 mm, verlengingen zijn te verkrijgen in 1.000 mm en 2.000 mm.
Het complete systeem is aan de onderzijde van antislipcoating voorzien zodat het niet kan bewegen. Daarnaast dient het systeem aan de voor- en achterzijde van de wielkasten te worden  vastgezet. Dit gaat heel eenvoudig door de meegeleverde pinnen aan de zijkanten van de frames in te schroeven. Aan de voorzijde van het systeem is een stootrand aangebracht om te voorkomen dat een pallet bij het laden het kopschot beschadigt.

Het opbouwen van het zeer flexibele systeem is zeer eenvoudig te doen:
Verlengingsframe plaatsen
Masterframe plaatsen en koppelen
Frame pinnen aan de voor- en achterzijde van de wielkast schroeven
Systeem aansluiten op de 12 volt aansluiting en aanzetten
Na een kort moment draaien van de pomp is het systeem gereed voor het laden van de pallets

 

« Terug naar overzicht