MENU
WEBFLEET Nieuws

Bewaak uw bedrijfsmiddelen en voertuigen op één interface

Het volgsysteem LINK 340 geeft u, in combinatie met WEBFLEET, inzicht in de posities en het gebruik van uw bedrijfsmiddelen. U kunt alle bedrijfsmiddelen met voeding en voertuigen in uw wagenpark bewaken via één interface, zodat u uw bedrijfsmiddelen beter kunt beheren. Daarnaast helpen geautomatiseerde processen en meldingen u de werklast te verminderen.

VOORDELEN

HOUD ALTIJD DE TOUWTJES IN HANDEN
• Stelt u op de hoogte wanneer uw bedrijfsmiddel wordt verplaatst waardoor
onbevoegd gebruik wordt ontmoedigd en u snel op diefstal kunt reageren.
• Beperkt het transportrisico op diefstal, verlies of verkeerde plaatsing tot een
minimum dankzij duidelijk inzicht in uw bedrijfsmiddelen.

VERMINDER DE WERKLAST DANKZIJ GEAUTOMATISEERD ASSET MANAGEMENT
• Verstrekt posities en geautomatiseerde rapportage over de wijze waarop uw
bedrijfsmiddelen worden gebruikt.
• Traceert uw bedrijfsmiddelen en uw wagenpark via één interface.
• Verbetert de nauwkeurigheid en efficiëntie van het factureren van
huurgoederen of het bijhouden van de boekhouding van bedrijfsmiddelen.

BESPAAR KOSTEN EN BEHOUD DE WAARDE VAN UW BEDRIJFSMIDDELEN
• Ondersteunt geplande onderhoudstaken om kostbare uitvaltijd te voorkomen.

klik hier voor de brochure of maak een afspraak met één van onze Account Managers

Scan uw documenten via de Webfleet PRO8375

Scangaroo zorgt ervoor dat alle documenten binnen een paar minuten, na het afleveren van de goederen, terug op kantoor zijn. Scangaroo is de eenvoudigste applicatie voor het mobiel inscannen van documenten. De Scangaroo app is beschikbaar voor de Webfleet PRO8375.

De chauffeur kan met behulp van Scangaroo heel makkelijk alle documenten na afleveren, documenten scannen in de vrachtwagen. Bij het gebruik van boordcomputers kan Scangaroo in het vragen pad geïntegreerd worden. Bij gebruik met de smartphone kan de Scangaroo oplossing meegenomen worden op locatie bij de klant. De chauffeur kan met behulp van de gebruiksvriendelijke scan app de documenten gelijk inscannen. Documenten kunnen in kleur of met grijswaarden gescand worden en er kan een keuze worden gemaakt tussen 150 of 300 DPI. Deze instellingen beïnvloeden de grootte van het bestand. De kwaliteit van de scans blijven hetzelfde. Vanuit de applicatie kan er gemaild worden naar een vooraf ingesteld mailadres. Met Scangaroo is de informatie over het laden en lossen real-time beschikbaar voor de transporteur. De transporteur kan de gescande informatie snel doorspelen aan de opdrachtgever, het laadadres en het los adres. De logistieke administratie kan direct worden bijgewerkt. Kortom tijd besparen, kosten besparen en de cashflow versnellen! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

'Webfleet Solutions' nieuwe bedrijfsnaam TomTom Telematics na overname door Bridgestone

EMEA-onderdeel levert nu mobiliteitsabonnementen en fleetoplossingen aan ruim 1,2 miljoen voertuigen

Brussel, 9 september 2019
Na de overname van TomTom Telematics door Bridgestone Europe (Bridgestone) op 1 april 2019, heeft Bridgestone aangekondigd dat de bedrijfsnaam van TomTom Telematics met ingang van 1 oktober Webfleet Solutions wordt.

De overname van TomTom Telematics kwam voort uit de ambitie van Bridgestone om de digitale activiteiten te versterken als onderdeel van de voortdurende transformatie van premium bandenproducent tot marktleider op het vlak van mobiliteitsoplossingen. Het nieuwe Bridgestone is de toonaangevende leverancier van fleetoplossingen in Europa, in een sector waarin de groei oploopt tot in de dubbele cijfers.

De overname versterkt de positie van Bridgestone op het vlak van datagebaseerde oplossingen om de operationele activiteiten van wagenparken efficiënter en doeltreffender te maken. Met Webfleet Solutions wil Bridgestone zijn klanten een ruimere keuze aan digitale mobiliteits- en fleetoplossingen bieden en zijn positie als wereldleider versterken. Het EMEA-onderdeel levert nu mobiliteitsabonnementen en fleetoplossingen aan ruim 1,2 miljoen voertuigen. De inspiratie voor de nieuwe naam komt van het softwareplatform WEBFLEET, dat al 20 jaar lang toonaangevende voertuig-telematica aanbiedt.

Paolo Ferrari, CEO en voorzitter van Bridgestone EMEA, over de aangekondigde naamswijziging: Toen we begin dit jaar TomTom Telematics overnamen, creëerden we een topspeler in fleetoplossingen. Samen kunnen we marktleider worden in deze ontzettend boeiende, snel groeiende en innovatieve tak van de mobiliteitssector. We hebben de ambitie, infrastructuur,middelen en de vereiste data en inzichten in huis en we kunnen rekenen op de juiste mensen en hun ongeëvenaarde vakkennis. Terwijl de nieuwe werelden van verbonden en autonome mobiliteit steeds sneller werkelijkheid worden, kunnen Bridgestone en Webfleet Solutions er samen voor zorgen dat onze klanten kunnen genieten van werkelijk alle voordelen van dit nieuwe tijdperk.

Al sinds de aankondiging van de overname zijn teams van Bridgestone en Webfleet Solutions op zoek naar nieuwe kansen en innovaties. Dat zullen ze ook in de toekomst blijven doen om het bedrijf verder te laten groeien en hun klanten toegevoegde waarde te bieden.

Smart tachograaf

Smart tachograaf

Sinds juni 2019 moet elke nieuwe HCV met een smart tachograaf worden geleverd. Smart tachografen bieden verbeterde beveiliging, verbeterde efficiëntie, een open interface voor extra services en een speciaal korteafstands-communicatiesysteem om het inspectieproces te vereenvoudigen.

Onze nieuwe Tachograph Manager biedt al volledige ondersteuning voor deze nieuwe apparaten en TachoShare ondersteunt momenteel downloaden op afstand. In de komende weken komt er ook volledige ondersteuning voor smart tachografen beschikbaar met TachoShare.

EEN BELANGRIJKE OPMERKING OVER BESTUURDERSGEGEVENS

Met smart tachografen kan de bestuurder kiezen of zijn persoonsgegevens via de tachograaf worden verzonden. Als de bestuurder ervoor kiest om geen persoonsgegevens te delen, zijn functies zoals resterende rijtijd, werktijd, bestuurders-ID en op afstand downloaden van de bestuurderskaart niet beschikbaar.

Wij raden u aan uw bestuurders te informeren over de voordelen van het delen van persoonsgegevens via de tachograaf. Het zorgt namelijk voor het volgende:

• Vermindert de stress van de bestuurder, omdat de bestuurder niet gestoord hoeft te worden om de resterende rijtijd vast te stellen
• Voorkomt het inplannen van onrealistische taken
• Vermindert de kans op boetes voor de bestuurder, omdat de rijuren binnen de voorschriften blijven.